Петима са задържани при спецакция “Наркотици”

08:56, 03 юли 15 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При проведени спецакции по линия “Наркотици” на  територията на градовете Сливен и Нова Загора са задържани петима.

На 30 юни служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” извършват проверка в жилището на С.Р.(31г.) в град Сливен. При последвалите процесуално-следствени действия са иззети 49 топчета от станиол, съдържащи канабис и електронна везна. Задържани са С.Р. и И.Р.(22г.) също от град Сливен. Двамата са криминално проявени. Продължава работата по установяване цялата им престъпна дейност.

На 2 юли в сливенския квартал “Ново село” е установен А.И.(19г.). В него са намерени цигари, които на полевия тест са реагирали на марихуана. Срещу него е образувано бързо производство.

Два случая на отглеждане на канабис в домашни условия са установени на територията на РУ на МВР- Нова Загора в хода на операцията. На 30 юни в село Кортен полицейските служители извършват проверка в дома на 31-годишния П.И.. Иззети са растения от рода на конопа, които при полевия тест са реагирали на канабис.

Две растения от рода на конопа, саксии в саксии, около 17гр. суха листна маса и около грам метамфетамин са иззети от дома на М.К.(24г.) в град Нова Загора на 2 юли. При полевия тест иззетите растения и суха листна маса са реагирали на канабис. Срещу М.К. е образувано досъдебно производство.

Работата по случаите продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура-Сливен.

Операцията по линия “Наркотици” е без крайна дата. Работата на служителите на ОД на МВР-Сливен по противодействие на производството, употребата  и разпространението на наркотични вещества на територията на областта продължава.  

Акциите се провеждат под ръководството и контрола на Окръжна и Районна прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама