Намалява броят на децата, получаващи месечни детски надбавки

08:45, 05 юли 15 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20 652 помощи по Закона за семейни помощи за деца са отпуснати през май в Сливенска област, сочат данни на дирекция "Социално подпомагане" Сливен.

За същия период на 2014 година са изплатените помощи са били 21 178.

От дирекцията отчитат намаление с 526 случая на отпуснатите семейни помощи. 18 180 са отпуснатите месечни помощи за дете, които са с 485 по – малко през май миналата година. Намаление се отчита и при еднократните помощи за раждане на дете.

През отчетния месец на 2015г. в сравнение със същия период на 2014г. по-голям е броят на отпуснатите месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година и еднократните помощи за отглеждане на дете до навършване на 1 година от майка студентка.

Запазва се броят на отпуснатите еднократни помощи при бременност, броят на отпуснатите еднократни помощи за отглеждане на близнаци, месечната добавка за дете с трайно увреждане и целева помощ за безплатно пътуване на многодетни майки.

Спрени са семейните помощи на 777 ученика, допуснали 5 и повече неизвинени отсъствия и на 27 деца в предучилищна възраст с 3 или повече отсъствия по неуважителни причини.

Дирекциите „Социално подпомагане“ са отказали да отпуснат месечна помощ за дете по чл.7, ал.1 от ЗСПД на 3 деца, поради непредставена служебна бележка, удостоверяваща извършените задължителни имунизации и профилактични прегледи на детето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама