Задържаха сливналия за опита за убийство на младата жена от Бургас

08:12, 06 юли 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Извършителят на опита за убийство на  27-годишната Галина Г. в парк в Бургас е задържан в Сливен, съобщават от полицията в морския град. Това е 28-годишният криминално проявен Георги А. от Сливен, който имал връзка с пострадалата.

Той е задържан снощи в родния си град от служители на „Криминална полиция” и „Специализираните полицейски сили” към Областната дирекция на МВР, поясниха от пресцентъра на полицията.

Извършителят на тежкото престъпление е с присъда „затвор” за убийството на баба си. Оттам идвал и прякорът му. Нападението е извършил, докато е в отпуск от затвора.

От полицията като първа версия съобщиха, че за опита за убийство е задържан бившият мъж на Галина – Ивелин Ц. Това обаче било за заблуда, тъй като органите на реда констатирали, че съществува риск истинският нападател да напусне страната или да извърши ново тежко престъпление.

33-годишният Ивелин съдействал на служителите на реда и след проведени разговори е освободен.

Разследващите успели да установят местонахождението на укриващия се престъпник. Той се скрил в апартамент в родния му град Сливен. Спецполицаи с тактическо проникване неутрализирали 28-годишния мъж. Той е направил пълни самопризнания за извършеното деяние, като обяснил и причините за агресивното си поведение.Транспортиран е към следствения арест в Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Кървавият инцидент стана в събота сутринта в к-с "Славейков". По информация на очевидци възникнал скандал между двамата пред бл. 61, където живее Галина. Бургазлийката побягнала в посока бл. 60, викайки за помощ. Мъжът обаче успял да я настигне и след като я хванал, й нанесъл множество удари с нож по тялото. Пострадалата се бори за живота си в бургаската болница.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама