С рекорд приключи скоростното изкачване до „Халката”

15:26, 06 юли 15 / Спорт 25 805 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Третото поредно скоростно изкачване до м. „Халката” приключи с рекорд. По маршрута преминаха повече от 120 любители на спорта, туризма и природата. Общо 33-ма участника на възраст от 10 до 55 години изпробваха своите сили за най-бързо изкачване до Халката. Състезателната дистанция е с дължина около 1000 м. , като сборната денивилация на маршрута е от 163 метра.

Най-бърз участник в надпреварата бе представителя на СКО Сините камъни - Веселин Василев, който измина разстоянието за 6 мин. и 16 секунди, което за тригодишната история на надпреварата е рекорд. Награда за най- млад участник в събитието получи 5 годишната Симона Телалева, а за най-възрастен за трета поредна година наградата получи Димка Бурлакова от Клуба на Туристи ветерани.

Първите трима участници по групи в надпреварата, които дадоха най-добри времена бяха отличени с медали и грамоти. Всички останали получиха грамоти за участие в събитието. Изкачването е част от поредицата събития организирани от Обществен дарителски фонд Сливен под наслов „Срещи с доброто” и в подкрепа каузата на Фонда за обновяването на параклиса „Свети Мина” в Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама