Лифтът към "Карандила" е предпочитан транспорт от туристите

08:59, 02 авг 15 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въпреки горещото време в Сливен, пътнико-потокът на въжена линия "Сливен - Карандила" не е намалял. Лифтът работи без промяна в работното време, обяви управителят на фирма "Пътнически превози", инж. Енчо Петров. Желаещите да използват този вид транспорт, може да го направят в часовете между 8.30 и 17.30 часа, от вторник до неделя. Понеделник е ден за профилактика.

"Съоръжението е в добро техническо състояние. Всички пътуващи може да бъдат спокойни за своята безопасност", категоричен е управителят на общинското предприятие, което стопанисва лифта. Той посочи, че въжената линия е все по-предпочитан транспорт от и до Карандила. Добрите финансови показатели потвърждават това, особено през последните години, каза инж. Петров.

Събота и неделя е времето, когато най-често сливналии посещават местността Карандила. Тогава значително се увеличава и  пътнико-потокът. Това не важи обаче за туристите, които идват от морските ни курорти. За тях пътуването до Карандила и обратно е обичайно и през седмицата. Не липсват и чуждестранни клиенти на лифта, макар и да са намалели през последните 1-2 години. Според туроператори, това се дължи на по-слабия летен сезон.

Пътническа въжена линия "Сливен - Карандила" е въведена в експлоатация през 1974 г. И след 41 години, тя е удобен и желан транспорт за туристите. С нея се стига най-бързо от и до местността "Карандила". Пътува се за 20 минути. Скоростта на въжената линия е 1.6 м/с.

Съоръжението е в активите на общинска фирма „Пътнически превози” ЕООД, която извършва автобусни и транспортни превози, както и такива чрез въжена линия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама