Министър-председателят Бойко Борисов посети предприятие в Сливен

15:12, 02 авг 15 / Политика 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на земеделието Десислава Танева посетиха сливенска фирма за преработка и консервиране на плодове и зеленчуци. Пред журналисти премиерът коментира, че няма по-важно от това за държавата ни да може да се вкара всичко от европейската солидарност в бизнеса. Той се надява ембаргото да падне скоро така, че да може основните ни пазари, които сме имали, да може отново да заработят. Премиерът каза, че 400 души денонощно работят в предприятието, което е посетил. „За радост само 20% са за руския пазар, макар че по него нямаме засега ембарго за консерви”, каза той и посочи, че предприятието изнася продукция главнo за Италия и Германия. „Виждате най-съвременна технология се използва благодарение на оперативните програми. Това, което споделят с мен е, че 50% се вдига прирастът на прасетата, които живеят в хубави условия”, обясни той. Според него не случайно се вдига икономиката, защото започват да работят предприятията. Той поздрави хората, които са работили по оперативните програми. „Това са милиони, които влизат в реалния бизнес”, посочи той.

Премиерът коментира изказването на министър Москов за стабилността на коалицията като подкрепи мнението му, че е необходимо повече търпение и повече разум. Той посочи, че другата алтернатива също не е приемлива. „Три месеца служебно правителство, предсрочни избори и приблизително същата конфигурация. Какво ще се случи? Първо в Брюксел, после народът ще се сърди, ще кажат тези продължават да си играят някакви игри. С търпение и работа – всеки каквото може да допринесе, както ние в земеделието, екологията, инфраструктурата. Даваме възможност на бизнеса да се развива”, коментира Бойко Борисов.”, коментира Борисов. Той припомни, че преди пет години, когато ГЕРБ са дошли на власт, е имало под 1 процент усвояване на еврофондовете. „Официалната статистика – не моя. Ще финишираме държавата, ако имаме разум, над 93-94 процента усвояване на еврофондовете, което отива и при тия хора от бизнеса”, заяви премиерът.

Той коментира и цената на тока: „Колко пъти им сваляме цените на тока, аз не съм видял нито да поевтинее нещо, нито нищо. Нищо няма да се вдигне, защото пазарът регулира цените. Защо не се вдигнаха тези всичките хора, когато взеха един милиард кредит и го хвърлиха в реката и сега по 44 млн. лв. всяка година плащам лихви? Къде бяха тези всичките бизнесмени?”, попита премиерът Борисов. „Ще платим тъпотата да правим експеримента Орешарски, ще я платим, ще платим, че Стойнев е бил министър”, коментира още Бойко Борисов. Премиерът бе категоричен, че се работи денонощно, че има направен добър модел и поне хората няма да плащат за момента. „Милиарди от оперативните програми влизат в бизнеса”, категоричен бе премиерът Борисов.

„Ще устискаме две-три години докат не си нормализираме и енергетиката – 25 години грабене не мога да го приема”, каза още Борисов.

На събитието присъстваха още народният представител Мария Белова, общинският председател на ГЕРБ-Сливен Здравко Костадинов, кандидатът за кмет Стефан Радев, членове на общинското ръководство и активисти на партията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама