Отчитат по-малко регистрирани престъпления в Сливенско

15:31, 24 авг 15 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 16,2% са намалели регистрираните престъпления в област Сливен през първитие шест месеца на годината.  Запазва се структурата на криминалната престъпност. Отчетен е спад с 9.2% на престъпленията против собствеността и спад с 12% при кражбите. Това сочат данните от отчета на ОД на МВР Сливен.

Разкрити са всички тежки криминални престъпления, с широк обществен отзвук. Анализите показват още, че има увеличение с повече от 8 пункта на процента на разкриваемост на регистрираните през периода престъпления. Разкриваемостта на икономическите престъпления бележи ръст с 8.4 пункта спрямо аналогичния период на 2014г. Няма промяна в структурата на престъпността на територията, обслужвана от  полицията.

Криминалната престъпност на територията на област Сливен представлява 91% от общо регистрираната престъпност. При съпоставяне на данните от първата половина на 2015г. спрямо същия период на 2014г. се установява спад на заявената престъпност - ↓14%, спад на регистрираната престъпност - ↓18%, ръст на процента на разкриваемост – с ↑6 пункта и ръст на процента на разкриваемост с допълнително разкритите - с ↑9 пункта.

Налице е стабилитет по отношение на броя на общо разкритите престъпления – 863 спрямо 860, което на база регистрирания спад на престъпността на територията на област Сливен показва повишаване на нивото на работа по предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления.

В структурата на престъпността, основен дял заемат престъпленията против собствеността на гражданите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама