Сливен отново е етапен град от Колоездачната обиколка на България

09:17, 26 авг 15 / Спорт 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сливен е в готовност да бъде етапен град от Международна колоездачна обиколка на България. Това обявиха днес генералният секретар на БКС Мартин Грашев и представителят на сливенския колоездачен клуб „Сините камъни” Неделчо Петров.

След дълго прекъсване, състезателите отново ще въртят педали из Сливенския регион, като в града ще финишират в предпоследния етап и ще стартират за последния. Грашев поясни, че именно в Сливен се очаква развръзката на състезанието.

64-то издание на Международната колоездачна обиколка на България ще премине в рамките на пет дни, а колоната ще стартира на 29 август с пролог за обличане на фланелките.

Първият етап е на 30 август с маршрут Нова Загора – Стара Загора – Чирпан –  Пловдив

На 31 август е вторият етап с начало Пловдив и ще премине през Карлово- Сопот – Кърнаре – Беклемето – Троян.

В третия етап на 1 септември колоната потегля от Троян в посока Севлиево – Габрово – Трявна.

На 2 септември е началото на четвъртия етап от Трявна в посока  Елена – Котел – Ичера – Карандила – Българка и финал в Сливен.

Последният пети етап е на 3 септември със старт Сливен и финал във Велико Търново.

Домакините поясниха, че се очаква в Сливен колоната да пристигне  около 18 часа на 2 септември пред сградата на Общината. От 18.30 часа ще бъде официалната церемония по награждаването на колоездачите, като на арката ще бъдат връчени и фланелките за лидер и активен колоездач, за най-добър катерач и най-млад състезател.

Стартът на последния етап ще бъде даден от 15 часа на 3 септември /сряда/ на същото място.

120 колоездачи от 20 отбора /4 български и 16 чуждестранни/ ще участват в колоездачната надпревара от 29 август до 3 септември.

Двама сливналии ще се включат в оспорваната проява. Това са Евгени Балев, който вече е печелил Обиколката на България и по-младият му колега Петър Байчев. Те ще бъдат част от регионалния колоездачен клуб  Несебър – Сливен – Шокблеиз. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама