Стефан Христов продължава да води в Обиколката на България и след етапа в Сливен

20:37, 02 сеп 15 / Спорт 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Казахстанецът Никита Панасенко от "Астана" спечели четвъртия етап от Международната колоездачна обиколка на България от Трявна до Сливен с дължина 195 километра. Той финишира с време от 4 часа 42 минути 56 секунди.

Втори и трети на 3 секунди зад победителя останаха Сергей Белих (Русия) и Матвей Никитин (Казахстан).

Носителят на жълтото трико Стефан Христов (България) от тима на "Брисаспор" финишира 14-и, но остава начело в генералното класиране. Христов финишира втори в "премиен" спринт на връх Карандила, който беше спечелен от Сергей Белих.

Наградите на победителите връчи кмета Кольо Милев на церемония пред Община Сливен. Наградени бяха и носителите на четирите фланелки. Бялата, която е за най-млад състезател до 23 години, облече Олег Земляков /Казахстан/, бяла на червени точки за катерач отиде при Стефан Христов /Турция/, зелената за най-активен състезател облече Патрик Тибур от Словакия, а жълтата отново е за Стефан Христов като водач в индивидуалното класиране днес.

Евгени Балев- състезател на регионалния колоездачен клуб  Несебър – Сливен - Шокблеиз, който днес финишира като четвърти в етапа, бе удостоен с плакет на  Сливенска община.

Днешният етап е наречен от организаторите "кралски" етап в обиколката, защото е най-дълъг, най-труден, предимно планински и очаквано предизвика изключително много размествания в подреждането. Целият маршрут беше в Балкана, по билото на Стара планина

Утрешният последен пети етап е от Сливен до Велико Търново с начало 14.50 часа. Той е с дължина от 112 километра и преминава през Прохода на Републиката. За първите трима в отделните етапи ще има бонификации от 10, 6 и 4 секунди, а за междинните и планинските спринтове - 3, 2 и 1 секунди.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама