Алармират за пренебрегнати кметове в Сливенско

10:42, 03 сеп 15 / Политика 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметове на населени места в община Сливен от ГЕРБ алармираха за проблеми,  заради избирателно отношение на кмета Кольо Милев. Бюджетите, гласувани за селата, са неизпълнени. Кметовете не могат да планират дейностите си, тъй като въпреки, че имат планиран бюджет, реално той не достига до повечето села, не се отпуска или се отпуска избирателно при неясни критерии и правила. Капиталовата програма също се изпълнява избирателно, няма фокус и ясни правила за разпределението на средствата. Избирателно се насочват пари към села с кметове от БСП. При извършването на ремонтни дейности не се съгласуват с местния кмет, който най-добре познава нуждите и най-належащите проблеми на селото.

За друг проблем, за който се сигнализира,   е свързан с програмата за почистване на речните корита, финансирана от правителството. По нея са наети 70 човека, но нито един от тях не е разпределен по селата, а само в град Сливен, въпреки, че програмата се отнася за цялата община. Всички знаем колко е належаща нуждата от почистване на речни корита и в селата, предвид, че имаше големи наводнения с много щети за домовете на хората и селскостопанската продукция в селата Крушаре, Жельо Войвода, Тополчане и град Кермен.

Окаяното състояние на общинската пътна мрежа и маркировката, също сериозно притеснява кметовете на села. „Има много междуселски пътища, които са стеснени от растителност, маркировката се е заличила с годините и всичко това е предпоставка за сериозни пътно-транспортни произшествия”, каза Димитър Андреев, кмет на село Гавраилово.

Кметовете поискаха отчет на работещото от четири години общинско звено „Развитие на населените места“.

Стефан Радев кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен изложи своята визия относно развитието на селата в общината. Най-важната стъпка за подобряването на условията на живот в селата е преодоляването на тази диспропорция между Сливен и селата в общината, допълни той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама