Кметът Кольо Милев: Няма ощетени кметове

17:21, 03 сеп 15 / Политика 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Няма ощетени, но няма и привилегировани кметове на села, нито от ГЕРБ, нито от друга политическа сила. В Община Сливен има 44 населени места и 3 центъра за административно обслужване. Нерешени проблеми има навсякъде, както трупани и загърбвани с години, така и такива, за които не стигнаха средства и възможности в настоящия мандат. Но е свършена и немалко работа. И селата с кметове от ГЕРБ не правят изключение. Работим за хората, а не за кметовете“, коментира кметът Кольо Милев твърденията на представители на партия ГЕРБ, че техни кметове били пренебрегвани от сегашното общинско ръководство.

„В село Чинтулово, например, е извършена реконструкция на четири улици и е възстановена асфалтовата настилка.  В Калояново, чийто кмет също е от ГЕРБ, има изграден асфалтов път и е ремонтирано кметството. В Гавраилово е извършен ремонт на детската градина, както и аварийно – възстановителни дейности по язовира. В  Крушаре са отделени средства за ремонт на читалището, за детската градина, има нов пенсионерски клуб, направени са канавки, отводнителни шахти, асфалтирани са и улици“, обясни той.

„Всяко село заслужава добра инфраструктура и старанието ни е да работим по най-спешните проблеми навсякъде, но за 4 години цялостна подмяна на инфраструктурата не може да случи“.  В село Скобелево е  изграден отводнителен и водоснабдителен канал. Със средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане са изградени отводнителни съоръжения в селата Глушник, Раково и Стара река. В селата Глушник, Трапоклово, Чинтулово и Селиминово тече процедура по подготовка на терени, които ще бъдат предоставени на ромите за жилищно строителство по искане на самите кметове. През мандата беше извършен основен ремонт на улици в Трапоклово, Горно Александрово, Голямо Чочовени, Старо село, Бяла, Градско, Селиминово, Малко Чочовени, Чинтулово, Тополчане, Самуилово, Сотиря, добавят от общината.

„Добре е, че има интерес от кметовете към почистването на речните корита, както това става в града с хора от временната заетост. Този проект е в ход от юли и ще продължи още два месеца, така че ще включим в графика селата, стига техните кметове да го заявят в общината“, каза още градоначалникът.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама