Откриха обновената сграда за бежанци в село Баня

17:55, 03 сеп 15 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Новозагорското село Баня отвори врати обновената и модернизирана сграда в Центъра за бежанци. С капацитет от 70 души и с възможност за настаняване на още нуждаещи се при необходимост, на сградата е направен основен ремонт, като освен помещения, са обновени и част от площите в двора на бежанския център.

Димитър Захариев, ръководител на Центъра за бежанци в с. Баня, изрази а удовлетвореност от ремонтните дейности и значителното подобряване на жизнената среда за очакваните имигранти. Специално за откриването на ремонтираната сграда пристигна главният секретар на МВР Георги Костов. Той коментира, че проблем с бежанците на територията на България няма и на всички регистрирани има готовност да се осигурят нормални условия за пребиваване в страната.

На откриването на обновената сграда присъстваха още кметът на община Нова Загора Николай Грозев и неговият заместник Ивайло Енев директорът на ОД МВР Сливен старши комисар Чавдар Божурски, служители на МВР, миграционните власти, общинската администрация в Нова Загора, Областна администрация Сливен, социални и неправителствени структури.

„Правителството показва висока отговорност към въпроса с бежанците и полага оптимални усилия за справянето със ситуацията. Към момента относно ситуацията с бежанците в област Сливен няма причина за притеснение”, каза областният управител Димитър Сяров след церемонията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама