Последен ден за номинации за наградите „Добри Чинтулов'' и ''Иван Селимински''

10:03, 04 сеп 15 / Култура 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Събирането на номинации за наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” и наградата „Д-р Иван Селимински” на Община Сливен за 2015 година приключва днес, до края на работния ден

Предложенията и за двете награди се правят от неправителствени, граждански, културни организации, творчески обединения и инициативни комитети. Всяка организация има право на едно предложение.

Наградата „Добри Чинтулов” се присъжда за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.

Наградата „Д-р Иван Селимински” се присъжда за принос и постижения в публицистиката, историческо-краеведческата дейност и опазването на културно-историческото наследство на Сливен и Сливенския край.

Наградите са индивидуални и се връчват в навечерието на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден. Не могат да бъдат предлагани лица, на които вече са присъждани.

Носителят на миналогодишната награда „Добри Чинтулов” е поетесата Валентина Радинска, а наградата „Д-р Иван Селимински” получи археологът Мери Радева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама