Мартин Сурилов спечели специалния етап от рали „Сливен” (снимки)

21:57, 04 сеп 15 / Спорт 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мартин Сурилов с Митсубиши Лансър Ево 9 спечели първия специален етап от рали „Сливен”- осми  кръг от Европейския рали трофей на ФИА и 4-и кръг от шампионата на България.

Пилотът от Шумен тази вечер даде най-добро време в атрактивната отсечка из улиците на Сливен. Той показа майсторско управление пред многобройната сливенска публика, за което събра овациите по време и след края на отсечката. Времето, за което Сурилов измина скоростна отсечка „Сливен“, с дължина 2.5 км,  се равнява на 2.19.3 мин.

 Второ време даде Дилян Станков с Рено Клио – 2.20.8 мин, а сливналията Георги Василев е трети с 2.21.4 мин.

Общо 36 екипажа от пет държави – България, Турция, Румъния, Словения и Унгария  участват в 35-ото издание на автомобилната проява. Всички те преминаха през естакадата на площад „Хаджи Димитър" за церемониален старт.

В памет на загиналия пилот на рали „Твърдица" Тодор Славов, всички пилоти и навигатори днес бяха с тениски с неговия лик, а на автомобилите им бяха разлепени плакати с надпис „Шампионът не умира, той става легенда". На официалната церемония присъства и  Петър Илиев - навигатор на починалия пилот.

Трудното в рали „Сливен“ 2015 обаче е в следващите два състезателни дни . Тазгодишният маршрут се различава от всички предходни издания. В събота, 5 септември, ще се карат отсечките  Бяла, Стара река и Даулите – по два пъти, съответно с начало 9.33 часа, 12.01 ч. и  12. 39 часа за първo преминаване и 14.07 ч, 16.35 ч. и 17.13 ч. при второ. 

В неделя са етапите -  Българка, Ичера и Раково.

Награждаването на победителите ще бъде от 17.00 часа в неделя на пл. „Хаджи Димитър".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама