Отопляват с природен газ Спортното училище и Дома за стари хора в Сливен

14:20, 11 сеп 15 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По проект сливенските Спортно училище „Димитър Рохов" и „Дом за стари хора" ще  преминат на отопление с природен газ. За целта ще се изгради газо-захранваща инсталация на обектите и ще се монтират нови комбинирани газо-нафтови горелки.

Община Сливен спечели проект на стойност 787 065,05 лева, над който ще работи през следващите 12 месеца. Парите са предоставени безвъзмездно с финансова помощ от Министерство на енергетиката, в качеството на  Програмен оператор по програма „Енергийна ефективност и възобновяема енергия", съобщи заместник-кметът Румен Стоилов.

Дейностите, които ще се изпълняват по проекта са свързани с доставка и монтаж на ново котелно оборудване за сградите на I-во СОУ „Хаджи Мина Пашов", II-ро ОУ „Христо Ботев", Спортно училище „Димитър Рохов" и „Дом за стари хора" в  Сливен, посочи още той.

По проект се предвижда в два от обектите да се премине от промишлен газьол/нафта за котли към природен газ.

„Към момента на природен газ е единствено II-ро ОУ „Христо Ботев". Предвижда се Спортно училище „Димитър Рохов" и „Дом за стари хора" също да преминат на него", посочи Стоилов. Заместник-кметът подчерта, че в I-во СОУ „Хаджи Мина Пашов" и II-ро ОУ „Христо Ботев" ще се извърши цялостен ремонт на вътрешната отоплителна инсталация, като в сградата на II-ро ОУ „Христо Ботев" ще се изгради пристройка предназначена за котелно помещение. В четирите сгради по проекта ще се въведе система за автоматизирана система за управление на енергийната ефективност”, съобщиха от общинското ръководство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама