Украински фирми регистрират дейността си в Сливен

10:33, 12 сеп 15 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три украински фирми от Ай Ти сектора, строителството  и екологията, с 40 служители,  са регистрирали своята дейност в Сливен през последната година. Това стана ясно на икономически форум, който се проведе в Община Сливен. Той събра 11 бизнесмени от град Запорожие и 10 сливенски фирми. 

Във форума от страна на община Сливен участва и управителят на общинското дружество „Охрана и СОТ“. Капацитетът на предприятието расте и може да предложи охрана на обектите. В срещата се включиха и представители на дирекция „Местни данъци и такси“, които запознаха гостите с нивата на местните данъци и такси, едни от най-ниските в страната. Те имат готовност да консултират всеки от предприемачите.

Двата региона поддържат дружески отношения повече от 3 години, припомни Иван Иванов, заместник-председател на Обществения съвет за сътрудничество с Бесарабско-Таврийската диаспора и организатор на събитието /ОСС БТД – център Сливен/.

По време на форума беше пописан меморандум за сътрудничество между ОСС БТД – център Сливен  и Запорожско градско Българско дружество «Роднина». 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама