Кметът Милев се отчете

15:12, 17 сеп 15 / Политика 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Това той направи на последната си пресконференция за мандата, като обяви, че преди 4 години Сливен влиза в новините с разкопаните улици, а днес и скептичните виждат промяната.

„Общинска инфраструктура в пълен обем не се променя за 4 години, но ако през 2011 г. Сливен влизаше в новините с трагичното състояние на улиците, със спрените европейски проекти и с рамковите споразумения, днес и скептичните виждат промяната. След провала на първия воден цикъл, успяхме да договорим ново финансиране за подмяна на ВиК мрежа и настилки. Асфалтирахме 22 километра улици по този проект. Отделно се направи ремонт на центъра, отвори се една изцяло нова улица до общината, кръговото кръстовище, парк „Юнак“, туристически обект на „Туида“, както и по-малки обекти“, каза още кметът на Сливен инж. Кольо Милев на последна за мандата пресконференция.

„Проблеми има. И сега много неща трябва да се правят, да се променят, но сравнено с позициите, от които тръгнахме преди 4 години, промяната е видима“, каза още кметът. По думите му най-много усилия са отишли в  инфраструктурните проекти, защото без нормални улици и движение, не може да се привлече нито бизнес, нито да се задържат хората.

 „Можеше да се ограничим в издръжката и в плащането на стари дългове, в някой належащ ремонт, за да не товарим общината и със самоучастие по проектите. Но държа на политиката да се инвестира и в по-малки неща като площадките, игрищата, подобрения по квартали, чешмите в града“.

 Милев очаква, че следващите 4 години в общината нещата ще бъдат по-лесни и предвидими, а основните усилия на общината вече трябва да бъдат насочени в кварталите и селата.

Готова е и инвестиционната програма за новия програмен период на ОП „Региони в растеж“. В бюджета от 26 млн. лв. по програмата за Сливен се внасят проекти за подмяната на градския транспорт, за изграждането на пътен възел на „Розова градина“, за благоустрояването на „Хамам баир” и поречието на р. Асеновска, за основните ремонти на зала „Сирак Скитник”, пет детски градини и  др.

Подписани са и договори за три и половина милиона лева - с Българо-швейцарска програма за сътрудничество за строеж на детска градина и за 4 проекта по програма „Красива България“ за енергийна ефективност на обществени сгради.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама