Наблюдават активизиралите се свлачища в Сливенско

09:43, 07 окт 15 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Под постоянно наблюдение са активизиралите се свлачища на територията на Oбщина Сливен, До момента са извършени проекто-проучвателни работи, хидрогеоложки проучвания и е изработен инвестиционен проект за укрепване на свлачището на пътя Раково - Нейково, съобщи пред Дарик зам.-кметът Иван Манчев и заяви, че след месец ще бъдат възложени строително-монтажните работи. В момента свлачищните процеси са затихнали и могат да се извършат укрепителни дейности, преди те да бъдат активирани през зимния период. Районът е в общински горски фонд, проектните работи включват микропилотна система, за да се запазят дърветата. „Те няма да се изкореняват и премахват“, категоричен е Иван Манчев.

Община Сливен е кандидатствала пред Междуведомствената комисия за бедствия и аварии и средствата ще бъдат осигурени от комисията.

Стари свлачища се наблюдават между селата Бяла и Новачево и в района на Качулка. При активизирането се предприемат необходимите мерки. Свлачищни процеси се наблюдават и в участъка Сливен – Бяла. Той е изследван многократно от 1996 година, но дейностите се наблюдават от Агенция „Пътна инфраструктура”, а община Сливен само помага с експертни становища и осигуряване на нормалното преминаване на превозните средства, обясни Манчев.

По информация на Областно пътно управление – Сливен, в момента приключват проучвателните дейности на свлачището в района на село Ичера, където пътят е затворен, а укрепителните дейности ще започнат в края на годината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама