Увеличават данъците и таксите в Сливенска община

16:51, 25 ное 15 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът  Стефан Радев е с предложение за увеличение на  имотните данъци и такса смет в Община Сливен. По-рано новият градоначалник обяви, че финансовото състояние на институцията е много по-тежко от очакваното. Непосредствено дължимите в момента средства в момента се равняват  над  26 млн. лв.

За целта се предпиемат мерки за оптимизиране на финансовото състояние на общината и една от тях е свързана с промени на някои данъци и такси, залегнали в проекта за бюджет за 2016 г.

По думите на Радев заложеното сумарно увеличение за данък сгради и такса смет ще е с 50-60% , като увеличението за данък сгради ще е по-малко отколкото на такса смет. Кметът поясни, че дори стойностите да бъдат увеличени с предложените проценти, те пак ще са по-ниски от средните такси в страната и спрямо таксите в общините, които като Сливен са с ниско икономически развитие и ниски доходи на хората. Предлаганото увеличение на данъка върху превозните средства е между 10- 15 % .

Според него, начините за повишаване на приходите не са много и те са свързани освен с местните данъци и такси, с управлението и продажбата общинска собственост.

„Ще направим всичко възможно и необходимо, за да въведем финансова дисциплина", допълни кметът.

Приоритизиране на плащанията така, че до края на годината с очакваните средства да може да се разчита за поддържането на основните системи на общината, е една от мерките, предприети от новото общинско ръководство на Сливенска община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама