Оставиха в ареста сливналия, обвинен за наркотици и избягал от полицията при опит за задържане

15:44, 27 ное 15 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският апелативен съд остави не уважи жалбата и остави в ареста сливналията К. Станков., който е привлечен като обвиняем за производство и разпространение на наркотични вещества.

 Станков е обвинен за това, че на 14.05.2015г. в с. Стара река, общ.Сливен, при условията на опасен рецидив и в съучастие с още три лица,  без разрешително произвеждал и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества (около 1,5 кг. метамфетамин).

 За престъплението законът предвижда наказание от 5 до 15 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер на  от 20 до 100 хиляди лева. Престъплението е квалифицирано като „тежко умишлено“ по смисъла на чл.93, т7 от НК.

46-годишният Станков има 12 самостоятелни влезли в сила присъди в периода 1990-2013г.

Трите лица, с които Станков е бил в съучастие за престъплението в което е привлечен като обвиняем, са задържани на 15.05. 2015г. Тогава обаче органите на реда не успяват да задържат Станков, който избягал с автомобил, избутвайки полицейски такъв. По късно превозното средство изоставено от Станков е намерено в Еленския балкан.           В последствие Станков е бил обявен за издирване, като му е издадена и Европейска заповед за арест.

 Той е задържан на 16.11.2015г. в град София, като при задържането му е бил с фалшиви документи за самоличност. У него са открити наркотични вещества, а в таванското помещение, което е обитавал е имало прекусори.

  В Определението си  Апелативен съд-Бургас се аргументира, че е налице обосновано предположение,  че обвиняемият е извършил престъплението за което му е предявено обвинение, доказана е и реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, ако се намира на свобода.

Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама