Само едно дете от ЦДГ „Божур” е с положителен резултат за салмонела

14:20, 10 фев 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Взети са всички необходими мерки за нормалното функциониране на сливенската детска градина "Божур", съобщи заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.Резултатите от изследването за инфекциозното заболяване салмонела на целия персонал са отрицателни.

По информация на временно изпълняващата длъжността директор Екатерина Стойчева има само едно дете с положителен резултат, но то в момента не посещава детската градина.

Чиликова припомни, че детската градина беше затворена в петък, за да се извърши нова цялостна дезинфекция, докато излязат в понеделник първите резултати от изследванията за салмонела  на всички 248 деца от "Божур", както и на персонала на детското заведение.

"Приемат се само тези деца, които са изследвани за носители на заразата и родителите им предоставят документ за отрицателен резултат. Проведени са отново инструктажи на целия екип на основната детска градина и на филиала за предписанията и мерките на Регионалната здравна инспекция", посочи Чиликова.

Тя допълни, че продължава вземането на проби от готовите хранителни продукти. Стриктно се следят сертификатите на продуктите, които се доставят в детската градина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама