Оставиха в ареста рецидивиста, ограбил англичани в сливенско село

16:37, 11 фев 16 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд –Сливен и остави в ареста Динко Динев. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 19.01.2015г., в с.Биково, общ. Сливен, като съизвършител с още трима мъже, отнел чужди движими вещи (в особено големи размери) -71 247 лв. от владението на английски граждани. Вещите са отнети с намерението да бъдат присвоени противозаконно,  като за целта е употребена сила и заплашване. При извършване на престъплението Динев е бил въоръжен.

 Деянието е извършено в условието на опасен рецидив. За него в закона е предвидено наказание от 15г. до 20г. „лишаване от свобода“, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Прокурорът бе категоричен, че определението на Сливенския окръжен съд е правилно и законосъобразно. Той поиска Динев да остане в ареста, като аргументира искането си с факта, че от събраните доказателства може да бъде направено обосновано предположение, че обвиняемият е автор на престъплението. Представителят на държавното обвинение заяви, че има реална опасност Динев да извърши ново престъпление, като акцентира върху предходните му осъждания (8 влезли в сила присъди- основната част от тях са за престъпления против собствеността).

Съдът се съобрази с мотивите на Прокуратурата и остави Динев в ареста.

Определението на Апелативен съд –Бургас не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама