В Кермен отчетоха щетите, които нанесе бурята на месното училище

12:38, 20 апр 16 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Щети за близо 1000 лева са нанесени в Основно училище "Христо Смирненски" в Кермен след бурята във вечерта на 14 април.  Стихията е изпочупила 40 прозорци в учебното заведение, които вече за възстановени и учебният процес от вторник протича нормално. Това  съобщи кметът на града Живко Жечев. Той припомни, че училището остана затворено за ученици в петък и понеделник за отстраняване на пораженията от природната стихия.

"Интензивната градушка, дъждът и силната буря унищожиха хиляди декари земеделски посеви от пшеница, ечемик и рапица.  Щети има и върху овощните насаждения. Такава буря не е имало в последните 20 години. Нивите изглеждаха като окосени", коментира Жечев. Той каза, че стопаните ще настояват за обезщетения и вече са започнали да подават заявления в общинската служба по земеделие.

Кметът на Кермен отчете добро взаимодействие с ръководството на Община Сливен след бурята. "В кризисния момент имахме абсолютно адекватно взаимодействие с Община Сливен. Още сутринта на следващия ден информирах кмета Стефан Радев за щетите и нещата се решаваха в движение", отбеляза градоначалникът. Той благодари на преподавателите в училището, които са се включили активно при почистването в резултат на изпочупените прозорци, както и на младежите от програмата за младежка заетост за помощта при преодоляване на пораженията в града.

Както съобщихме, буря връхлетя град Кермен около 19.30 часа в четвъртък. Стихията изкорени дървета, изпочупи клони, отнесе ламаринени покриви и керемиди на автобусни спирки, и частни имоти. Най-пострадало от обществените сгради беше училището, на което бяха изпочупени прозорците. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама