Заснеха 102 клипа на водачи превишили скоростта в Сливенско

20:20, 21 апр 16 25 568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
52 нарушения от „Пътна полиция”-Сливен при акция  „24 часа контрол на скоростта” са констатирани до 17 часа на бул.”Цар Симеон” в Сливен . Обобщени с тези от  района на село Крушаре тази сутрин полицейските служители са заснели 102 клипа на водачи превишили скоростта. Те ще получат фишове или актове ( в зависимост от превишението) със съответната санкция. В Нова Загора са констатирани общо за целия период на акцията 35 нарушения на скоростта. 

От 06,00 часа днес до 06,00 часа утре  има засилени проверки за спазване на ограниченията на скоростта в цялата страна. 

Акцията е по инициатива на TISPOL и се провежда на територията на всички  държави-членки на ЕС и е в рамките на провежданата през седмицата операция по спазване на скоростта.  Ще се извършват и проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Данните по фактора „неспазване на ограниченията на скоростта“ за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на ЕС.Статистиката сочи, че през 2015 г. в страната и на територията на ОД наМВР-Сливен, по показател несъобразена скорост има най-голям брой катастрофите.

От началото на годината до края на месец март на територията на ОД на МВР-Сливен са станали 32 тежки пътни произшествия с 4 убити и 38 ранени. Като участък с най-висока концентрация на ПТП е пътен възел „Ямболска детелина” извън населено място и бул.”Цар Симеон” в град Сливен, следван от булевардите „Г.Данчев” и „П.Хитов”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама