"Опростиха" пари за ток на сливналийка заради пропуски при проверката

13:36, 29 май 16 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уличена в кражба на ток сливналийка бе оневинена пред Районния съд. Сред мотивите си съдът изтъква, че от "ЕВН" не са доказали по безспорен начин периода, през който е отчитана нереална, занижена консумация на ток. А проверката, установила манипулацията върху електромера на потребителката, била извършена в присъствието само на 1, вместо на 2-ма или повече полицаи, съобщава “Труд”.

В началото на февруари клиентката получила известие, че освен текущата си сметка, трябвало да плати още 710 лева за ток. От "ЕВН" й обяснили, че допълнителната сметка била начислена за 58 дни. Оказало се, че на 3 декември м.г. служители на енергото установили, че ел. таблото на имота не е заключено, а електромерът имал поставен допълнителен проводник, в резултат на което се отчитало по-малко от реалното потребление. Манипулацията била безспорно потвърдена и от вещото лице по делото.

По време на процеса обаче от енергото не са могли да докажат какъв е бил периода на нереалното отчитане на потреблението и защо начислената допълнително енергия е точно за 58 дни. Освен това в констативния протокол свидетелите били записани само с двете си имена. Присъствал е и само един полицай, а според разпоредбите трябвало да бъдат най-малко двама.

На това основание съдът е преценил, че клиентката не дължи исканите й 710 лева, а от енергото трябва да й платят 350 лева деловодни разноски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама