Министър Десислава Танева връчи в Сливен „Златно сърце"

15:23, 31 май 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Индивидуални и колективни награди "Златно сърце" на деца и ученици, извършили добродетелни постъпки, бяха връчени днес в Сливен от министърът на земеделието и храните Десислава Танева и областният управител Татяна Петкова.

Присъдени бяха две индивидуални награди, които получиха Мариела Николова от ПМГ „Д. Чинтулов", която е организирала благотворителна кампания за подпомагане на дете с онкологично заболяване и Деница Атанасова от Нова Загора,  достойно заместила след заболяване ръководителя на мажоретния състав в града.

Връчиха и колективни награди. Отличени бяха трима възпитаници на Х СОУ „Й. Йовков" в Сливен, намeрили портфейл с голяма сума пари, след което издирили семейството и са го върнали. Оказало се, че семейството се грижи за болно дете. Награда получиха и ученици от Твърдица, които са намерили голяма сума пари и са я върнали на собствениците, 

„В днешно време, когато хейтърството ни облива от всички социални мрежи и форуми, да присъствам тук при вас и да наградя заслужилите, е наистина хубав момент.  Пожелавам тези моменти да бъдат много повече. Поздравявам ви, че носите в сърцата си желанието да правите добро, а добрите постъпки трябва да се поощряват”, каза министър Танева при връчването на отличията.

Наградите бяха връчени на  церемония в Областна администрация – Сливен, като изданието е десето – поредно. Учредител на наградите през 2006 година е  ПМГ „Добри Чинтулов" – Сливен. От 2010 година се организират от Регионалния  инспекторат по образование, а сега домакинството се поема от Областната администрация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама