Първи юни в Регионалната библиотека „Сава Доброплодни”

07:30, 01 юни 16 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредна година Регионална библиотека”Сава Доброплодни”- Сливен се включва в отбелязване на празника на децата с много изненади за своите малки читатели. В Детския отдел, от вълшебно сандъче, всяко дете ще може да изтегли награда или любопитен въпрос, отговорът на който гарантира интересен подарък. В приказното царство на библиотеката ще има и изненадващи срещи с любими герои от детските книги. Разбира се, на празник като на празник, ще има и много музика, балони, веселие и усмивки. 

Денят на детето е един от най-старите международни празници. Води началато си от Световната конференция по въпросите на детското здраве и правата на децата, която се провежда в Женева/Швейцария/ през 1925г.  В България празникът става популярен след 1949г., когато Москва обявява 1 юни за Международен ден за защита на децата. След демократичните промени  от 1989г. празникът е запазен и продължава да се отбелязва.

На 14 декември 1954 г. ООН и ЮНЕСКО обявяват 20 ноември за Световен ден на децата. Тази дата, обаче, не е повсеместно възприета, тъй като голямото мнозинство от страните в света предпочитат да съхранят традициите си в честването на празника на 1 юни.

 

            

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама