Учители от Испания и Турция споделиха опит с кмета на Сливен

16:38, 07 юни 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалният инспекторат по образованието в Сливен е партньор по двугодишен международен проект „Ранното отпадане от училище: изследвания и стратегии за предотвратяването  му в училищата в Испания, България и Турция”. Първата среща на партньорите по проекта се провежда в Сливен от 6 до 10 юни  2016 година. По време на дискусията ще се обсъдят резултатите и причините за ранното отпадане на ученици от училище.

Кметът Стефан Радев  прие днес участниците от Испания и Турция. На срещата присъства д-р Бисерка Михалева, началник на РИО-Сливен.

Стефан Радев пожела ползотворни дискусии, както и взаимен обмен на добри практики от различните страни. Той изтъкна, че нашият град е богат на история и традиции, от тук е тръгнала текстилната индустрия в България и гостите има какво да видят по време на престоя си в Сливен.

Основна цел на проекта „Ранното отпадане от училище: изследвания и стратегии за предотвратяването  му в училищата в Испания, България и Турция“ е да се идентифицира и изследва проблема за отпадането на учениците от системата на образованието в областите Сливен, Астурия /Испания/ и Одрин /Турция/, с цел достигане на европейски измерение в образователните системи. 

През първия етап на проекта е проведена анкета с училищата от трите региона. За област Сливен училищата са 67 .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама