Асен Гагаузов е преизбран за областен председател на БСП

19:35, 21 юни 16 / Политика 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Асен Гагаузов бе преизбран за председател на Областния съвет на БСП в Сливен. На провело се редовно заседание на областния съвет, социалисти от 4-те общини са гласували единодушно за Гагаузов. В новосформирания 13-членен областен съвет засега остават вакантни две места. В съвета с пълноправно членство ще са депутатът от сливенската квота на социалистите Таско Ерменков и бившият кмет на Сливен инж. Кольо Милев, обявиха от местната централа на партията.

„Бяха набелязани мерки за организацията на вътрешнопартийното допитване за участие на БСП в изборите за президент и вицепрезидент през 2016 година, както и участието на сливенската организация на ежегодната изява на Бузлуджа, съобщи за радио Сливен Нет Атанас Делибалтов, председател на БСП в общината.

По два въпроса в листовка ще изразят мнение членовете на БСП за участие в изборите за президент тази година -  по какъв начин партията да участва – като се допуска само един отговор, и с кои други формации е допустимо да се коалират социалистите – тук опциите са 8, а анкетираните могат да посочат повече от един отговор. Сред евентуалните коалиционни партньори са посочени ВМРО, ДПС, Атака, НФСБ, АБВ, Движение 21, както и организации от сега съществуващата коалиция „БСП лява България“.

Срокът за вътрешнопартийното допитване е от 27 юни до 3 юли.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама