Георги Иванов спечели титла на Балканиадата по лека атлетика с личен резултат

21:25, 25 юни 16 / Спорт 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Георги Иванов спечели титлата в тласкането на гюле на Балканиадата по лека атлетика в румънския град Питещи. За златото сливналията прати уреда в най-добрия си опит на  20.62 метра. Постижението му е и личен резултат за сезона.

Георги още на два пъти премина границата от 20 метра на Балканиадата, като регистрира 20.15 м и 20.28 м. След Иванов се класира европейския шампион Асмир Колашинац (Сърбия), който с 20.02 м спечели среброто. Третото място зае Андрей Тоадер (Румъния) с 19.98 м.

Освен Георги Иванов титли за България в първия ден на Балканиадата спечелиха Ивет Лалова на 100 м и Митко Ценов на 5000 м. Към актива се прибавят и бронзовите отличия на Денис Димитров на 100 м и  на Силвия Дънекова на 3000 м стийпълчейз.

Утре още двама сливналии ще представят страната в Питещи. В тройния скок ще участва Момчил Караилиев, а в тласкането на гюле за жени – Радослава Мавродиева.

Българската национална телевизия отново ще излъчва директно надпреварата. Началото ще бъде от 18:15 часа, а канала - БНТ Свят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама