Янко Янков: ДПС да бъде партия, полезна за бъдещето на България

17:21, 08 юли 16 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нашето отношение към хората - кандидатите за регистрация, сме го изразили още през декември и няма какво да добавим.  Това каза депутатът от Сливен и зам.-председател на  ДСП Янко Янков по повод решението на Софийски градски съд, с което отказа да регистрира партия ДОСТ. Нейният лидер Лютви Местан бе изгонен от ДПС през декември м.г., когато бе обявен за предател от съпартийците си.

"Съдът не взема решенията си на база пресконференции, декларации, емоционални изказвания, а на база на законите на страната", обясни Янков.

 Според него ситуацията по регистрацията е казус на съдебната власт, а ДПС било политическа партия.

"Казусът не е приключил, не можем да коментираме, не е редно, така вредим на съдебната система", допълни депутатът от ДПС.

Попитан дали Движението печели от решението на съда Янко Янков отговори, че интересите на ДПС са да се утвърждава като политическа партия, да си запазва достойнството, да си запазва потенциала от хора, които я подкрепят.

В партията искали да разширяват този потенциал и ДПС да бъде партия, полезна за бъдещето на България по отношение на качеството на живот на хората тук в страната и евроатлантическия път на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама