Изготвен е план за защита при пожари в Сливенско

09:42, 24 юли 16 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Периодът до 15 ноември е обявен за пожароопасен в Община Сливен. За целта е изготвен план за защита при пожари. Общинска администрация призовава гражданите и гостите на Сливен за повече съобразителност, за да бъдат предотвратени големи щети и спестени значителни разходи по овладяването на усложнена пожарна обстановка. От общината апелират и за подпомагане работата на органите на „Пожарна безопасност и защита на населението", както и действията на Държавно горско стопанство и Земеделските кооперации.

Издадена е заповед, която е пратена до всички кметове, кметски наместници на населените места в общината и специалистите в Центровете за информационно обслужване - Речица, Дебела кория, Надежда и Сливенски минерални бани се напомня, че гробищните паркове на територията на населените места, сметищата и други обекти, граничещи или изградени в горски територии е целесъобразно да бъдат оградени, като от външната им страна бъде осигурена минерализована ивица (изкуствена противопожарна преграда, почистена от всички горими материали до минералния почвен слой) с широчина не по-малко от 2 м, която да се поддържа в постоянна изправност.

Необходимо е да се засили контролът по недопускане обособяването на нерегламентирани сметища на тяхната територия, които са предпоставка за възникване на пожари и същевременно повишават риска.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама