Зад решетките остава рецидивист, обрал жена в „Клуцохор”

18:48, 25 юли 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжен съд Сливен уважи внесеното искане на Окръжна прокуратура – Сливен и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия Димитър Х. от същия град. 42-годишният мъж е обвиняем за това, че на 14.07.2016г. в Сливен в района на бившата „Лимонадена фабрика“ отнел чужди движими вещи – дамска чанта, ведно с намиращите се в нея пари, очила,  документи, дрехи, мобилен телефон м.“Нокия“ – всички вещи на обща стойност 89лв., от владението на Б.П.Д. с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и деянието е извършено в условието на опасен рецидив.

За това тежко умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 5г. до 15г. и конфискация до ½ от имуществото на виновния.Съдът е взел предвид факта, че обвиняемият към момента на извършване на деянието вече е бил осъждан с влезли в законна сила 23 осъдителни присъди основно за престъпления против собствеността.

Съдът е споделил становището на прокурора при Окръжна прокуратура Сливен, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемият Димитър Х. е извършил горепосоченото тежко умишлено престъпление и е налице реална  опасност да се укрие или да извърши ново престъпление.   

Определението на ОС-Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама