Овладяха свлачището на пътя Бяла - Новачево

16:23, 27 юли 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На пътя между селата Бяла и Новачево свлачищният процес е овладян, обяви инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в Община Сливен. Тя поясни, че вредното въздействие на водите е напълно ограничено. Пътната връзка е възстановена. Ликвидирана е критичната ситуация от прекъсване на основната пътна връзка за селата от този район.

На 6 май тази година по сигнал на кмета на село Новачево за пропаднало ляво пътно платно с активен процес на изнасяне на земната маса, е извършена незабавна проверка на място от отдел „Сигурност и управление при кризи”. На опасния участък е поставена сигнализация и временно обезопасяване. Преминаването на транспортните средства едновременно в двете посоки беше изцяло затруднено.

Инж. Кънева припомни, че е въведен  в действие планът за защита при бедствия с режим в критична зона, свързан с прилагане на спешни мерки по овладяване на ситуацията и провеждане на незабавни спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи по ограничаване на свлачищен процес и минимизиране риска от прекъсване на основната пътна връзка. С изпълнението на възложените работи за срок от 55 календарни дни, съгласно заповедите на Кмета на общината, всички рискове са ликвидирани. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама