По 5-6 души на ден търсят Спешна помощ в Сливен заради жегите

15:00, 06 авг 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Средно по 5-6 на ден са посетителите на Спешния център с оплаквания заради горещото време. Симптомите са различни, виене на свят, задух, полуприпадъчни състояния, сърцебиене и главоболие.

От Българския червен кръст в Сливен разпространиха съвети за поведение през горещите дни. В жегите специалистите съветват да се пият много течности, предимно вода – не по-малко от 2 литра, да не се излиза навън между 10.00 и 17.00 часа. Разходките на открито са много опасни, особено за малките деца, възрастните хора и страдащите от сърдечно-съдови заболявания, а жегата е опасна, както за хората с ниско кръвно, така и за тези с високо кръвно налягане, припомнят от БЧК – Сливен. От там съветват още да се внимава с храната. Забранена е употребата на алкохол.

Ако на някой му прилошее заради горещината той трябва да легне на хладно и проветриво, при затруднено дишане, да се постави в странично положение, а дрехите да се разхлабят, за да не затоплят допълнително. Не поливайте пострадалия със студена вода, а го обтрийте с мокра кърпа, съветват още от БЧК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама