Стартира изграждането на сграда за Кръвния център и Спешното отделение в Сливен

15:33, 11 авг 16 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен стартира първия етап от строежа на сграда, която ще се ползва за разширение на Отделението по спешна медицина и за разполагане на Отделението за трансфузионна хематология  /Кръвния център/, което в момента се помещава в сградата на ДКЦ-2.

В момента се строи само първият етаж. Там ще бъде разположен Кръвният център. Необходимите средства за изграждането му са в размер на около 500 000. Строежът се финансира от Министерството на здравеопазването. Преведен е първият транш от 130 000 лв.

Изпълнител е сливенска фирма, определена от проведения конкурс по Закона за обществените поръчки. Срокът за изпълнение е четири месеца.

Изграждането на втория етаж на сградата, където ще се разположи Спешното отделение,  ще се извърши на по-късен етап, тъй като той е част от мащабния инвестиционен проект на Министерството на здравеопазването за подкрепа на спешната помощ в цялата страна за период 2014-2020 г.

„Фирмата ще извърши грубия строеж на първия етаж и едва, когато започне реализацията на проекта на Министерството по строежа на втория, сградата ще бъде завършена. Надявам се това да стане следващата година.Доколкото знам, на този етап са избрани консултанти, които предстои да посетят спешните отделения в страната и да съгласуват проектите по места“, каза изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров.

Всеки етаж ще бъде с площ от по 500 квадратни метра.

Преместването на Кръвния център ще помогне за оптимизиране на работата и за улеснение на пациентите, тъй като ще бъде на територията на болницата. С разширяването на Спешното отделение ще бъдат покрити новите стандарти в спешната помощ.

„В момента територията е малка, трудно се посреща потока от хора и местата за настаняване са ограничени“, каза д-р Петров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама