Създават в Сливен Съвет за намаляване на риска от бедствия

08:29, 27 авг 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински съвет за намаляване на риска от бедствия ще заработи в Сливен. Началникът на отдел "Сигурност и управление при кризи” в община Сливен инж. Снежана Кънева обяви, че има издадена заповед за създаване и определяне на поименния му състав и така е спазен срокът, определен от Закона за изменение и допълнение на Закона за защита при бедствия.

Съветът се създава с цел подпомагане изпълнението на дейностите по защита здравето и живота на населението и целостта на инфраструктурата. Негови членове са заместник-кметовете на общината, главният архитект, представител на Общинския съвет, ръководители на структурите за спешно реагиране - Пожарна, Полиция, Спешна помощ и БЧК, юридическите лица – ВиК Сливен, ЕВН България АД, Общинска охрана и СОТ и ведомствата – РЗИ, Хидрометеорологична обсерватория Сливен при БАН. Всички тези  представителства имат пряко отношение към намаляването риска от бедствия, обясни началникът на отдел "Сигурност и управление при кризи".

Общинският съвет за намаляване на риска от бедствия разработва и координира дейностите по изпълнението на общинска програма за намаляване на риска от бедствия,  преразглежда и актуализира общинския план за защита при бедствия и прави преглед и изготвя годишен доклад до областния съвет за намаляване риска от бедствия за състоянието на защитата при бедствия на територията на общината.

Предстои провеждане на първото заседание на членовете на Съвета, на което ще бъдат приети и правилата за работата му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама