Набират средства за възстановяване на паметника на 6-ти артилерийски полк

07:44, 29 авг 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инициативен комитет за набиране на средства за възстановяване на паметника на 6-ти артилерийски полк беше създаден в Сливен. В Комитета влизат представители на местната власт, журналисти, военни и общественици.

На първа среща при заместник-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова се обсъдиха две възможности - за консервиране на паметника и търсене на трайно решение за цялостна реставрация и неговото възстановяване. Сред предложенията на Комитета е представителите на бизнеса, които имат договорни отношения с общината, да правят дарения в полза на местната общност, да се включат наследниците на участниците във войните на България и военно-патриотичните организации. Свои средства биха могли да дарят и предизборните щабове на политическите партии.

На безплатната прожекция на автокино на 6 септември ще се поставят кутии за дарения от зрителите. Общинската администрация има предложение да се поставят дарителски кутии в търговските вериги, както и в залите на всяка публична проява.

Следващата среща на Инициативния комитет е предвидена за началото на октомври. В нея ще вземе участие главният архитект на града, както и строителни и ландшафтни експерти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама