Съгласуваха мерките за безопасност по време на рали „Сливен 2016"

09:37, 29 авг 16 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна карта за съвместна дейност по време на рали  „Сливен 2016” съгласуваха  кметът Стефан Радев, началникът на РУ на МВР Димитър Величков и председателят на Автомобилен спортен клуб „Скорпион”.

Целта е всички институции, свързани с организирането и провеждането на автомобилното състезание на територията на Община Сливен, да предприемат мерки за обезпечаването на безопасността на движението и ненарушаване на обществения ред.

36-то международно издание на автомобилното състезание ще се състои от 2 до 4 септември. Проявата ще се проведе на пл. „Хаджи Димитър”, центъра на Сливен и в планинските части на общините Сливен и Котел.

Скоростни етапи ще има по бул. „Стефан Стамболов”, трасето преминава през кръстовищата на бул. „Г. Данчев”, пред магазин „Лидл” и хотел „Брилянтин”. Организаторите предупреждават хората да са внимателни за живота и имуществото си. Да няма нерегламентирани пресичания на маршрута на ралито от пешеходци и велосипедисти.

Специалните скоростни етапи ще се провеждат главно в планинските части на общинските пътища. Струпването на много хора също крие опасности, затова зрителите трябва да са много внимателни и да се съобразяват с указанията на полицията, за да не се допускат престъпления и нарушаване на обществения ред от участниците и зрителите на ралито.

За осведомяване на гражданите ще бъдат предоставени конкретните места за наблюдаване на ралито и мерки за личната безопасност. Общинска охрана ще подпомага полицейските органи за обезопасяването на трасето и недопускане на инциденти със зрители по време на провеждане на състезанието.

Историята на рали „Сливен” започва от 1976 година, когато се провежда първото състезание, като кръг от националния рали шампионат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама