Малък е шансът за пълноценен живот на единия от сливенските сиамски близнаци

13:41, 31 авг 16 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Около 30% е шансът за пълноценен живот на единия от сиамските близнаци, разглеждайки подобни случаи от световната практика", съобщи зам.-директорът по лечебната дейност в УМБАЛ "Свети Георги" доц. Марин Атанасов.

"Единият от близнаците е без жизненоважни органи. При него липсва мозък, черен дроб и функциониращ бял дроб, което е доказано с образни изследвания. Неговите функции се изпълняват изцяло за сметка на здравия близнак, като при евентуално разделяне е напълно невъзможно той да води самостоятелен живот", поясни доц. Атанасов.

Припомняме, че спешен медицински консилиум е свикан в УМБАЛ, който да прецени как да бъде спасен животът на сиамски близнаци, които са деца на 14-годишна майка от Сливен.

"Не е ясна причината защо случаят не е установен на ранен етап и не е предприето прекъсване на бременността по медицински препоръки каквато е световната практика", коментира Марин Атанасов.

Извършват се всички необходими консултации и изследвания, за да бъдат предприети възможно най-добрите действия, увериха от лечебното заведение.

"Много вероятно е самото решение за начина на разделяне да бъде взето по време на евентуална операция", допълни Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама