35 кабинета по училищно посредничество отварят врати в Сливенска област

07:47, 01 сеп 16 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
35 кабинета по училищно посредничество ще отворят врати в началото на учебната година в област Сливен, съобщи началникът  на Регионално управление по образованието /РУО/ д-р  Бисерка Василева. В тях ще работят учители – медиатори и ученици-медиатори.

„Предвиждаме да изградим мрежа от медиатори, които да посредничат за разрешаването на конфликти в училище. Вече са обучени 42-ма учители-медиатори и 24 ученици-медиатори, които ще работят с подкрепата на своите треньори: проф. Татяна Дронзина и доц. Ралица Жекова”, поясни Василева.

„Целта ни е да се работи за ефективното разрешаване на всеки конфликт, преди да се стигне до административни санкции от страна на директора или до насилие. Методиката за обучение на учителите и учениците медиатори е разработена от експертите на Фондация “Европартньори 2007“.  На уебсайта на РУО-Сливенима линк “Училищно посредничество“, където  са публикувани материалите, разработени от медиаторите. Тези материали ще се обновяват непрекъснато и ще  бъдат в полза и за другите учители. Предвиждаме изработка и на учебни филми по темата “, каза още  д-р Василева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама