РУО Сливен в подготовка за новата учебна година

14:12, 02 сеп 16 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-важната задача на Регионално управление по образованието /РУО/ преди 15 септември е подготовката за новата учебна година. Както всяка учебна година, така и през тази акцент в този процес е грижата за осигуряване на равен достъп до качествено образование както на  децата със специални образователни потребности, така и на учениците с изявени дарби, на децата и учениците в риск и на  представителите на етническите малцинства. На 13 септември ще бъде традиционната среща на екипа на управлението с директорите от областта, като в нея ще участват представители на всички местни институции с отношение към образователната система.

„Планираме много срещи с учители, ученици, родители и представители на местната общност, за да изясним реформите, които настъпват с новия Закон за предучилищното и училищното образование. Подготвяме се за този момент отдавна и смятам, че нещата ще вървят спокойно“, каза началникът  на Регионално управление по образованието /РУО/  д-р  Бисерка Василева

Тази година в региона има едно закрито училище - НУ „Христо Ботев“ в квартал Козарево, гр. Твърдица. До миналата учебна година в него се обучаваха деца в 2 слети паралелки, което затруднява учебния процес. Децата ще продължат да учат в средното училище в града, там ще продължат да работят и техните учители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама