Няма закрити училища в Сливенска област

14:21, 07 сеп 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Образователната мрежа в област Сливен обхваща 63 детски градини и 73 училища. Две от школата са към Министерството на културата. Институциите от средното образование работят активно с двата колежа и двете висши училища в областта, обяви началникът  на Регионално управление по образованието / РУО/  д-р  Бисерка Василева.

„Четири паралелки ще има в училището с 12 ученика в котленското село Стрелци, две от тях ще бъдат слети. Деца в първи клас няма, едната слята паралелка са ученици от втори и трети клас с по един ученик, другата е ученици пети и осми клас. По една паралелки ще има ученици в четвърти и седми клас”, съобщи още Бисерка Василева.

„Ние като институция, която отговаря за образователния процес не желаем да се закриват училища, но искаме общините да си поемат своя ангажимент и да дофинансират учебните заведения с малък брой ученици, за да има равнопоставеност на тези деца спрямо техните връстници в други училища", коментира началникът на РУО.

Няма закрити училища в областта, маломерни паралелки ще има. Общински съвет на свое заседание ще гласува техният брой.

Призивът на Бисерка Василева към директорите в началото на учебната година е те да се отнасят с уважение към всички, които имат отношение към образователния процес, но и да не забравят своите функции за контрол  върху  работата на педагогическия и непедагогическия персонал.

„В региона имаме структури на ученически съвети на всички нива. Оказва се, че децата ни дават най-добри идеи за това как образователният процес да бъде мотивиращ и привлекателен“, казва Василева и припомни, че всеки директор трябва да подкрепя израстването на учителите от училището, особено на младите колеги. От голямо значение е използването на съвременни технологии, което прави уроците интересни и забавни за децата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама