Представиха резултатите от контролната дейност на РУО-Сливен

11:54, 13 сеп 16 25 1871 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Резултатите от контролната дейност на РУО-Сливен през предходната учебна година бяха представени на работно съвещание с директори на училища и центрове за личностно развитие от областта. Обсъдени бяха и въпроси относно провеждането на държавната образователна политика на територията на област Сливен и приоритетите в прилагането на Закона за предучилищно и училищно образование и държавните образователни стандарти.

Съвещанието се проведе в сградата на Регионалното управление на образованието – Сливен /РУО/ и беше открито и водено от началника д-р Бисерка Василева. Присъстваха областният управител Татяна Петкова, кметът Стефан Радев, Пепа Чиликова - заместник-кмет, Милена Чолакова – директор на дирекция в общината.

Радев приветства присъстващите и изрази мнение, че новият Закон за предучилищното и училищно образование ще положи стабилна основа и ще даде перспектива за повишаване качеството на българското образование и подготовката на учениците. "Много е важно преходът към прилагането на изискванията на новия закон да протече гладко. Убеден съм, че с Вашия опит и професионализъм това ще се случи, защото става въпрос за образованието на децата и безпроблемното протичане на учебния процес", каза Радев и пожела на директорите на училища и центрове за личностно развитие успешна нова учебна година.

От своя страна Татяна Петкова заяви, че за директорите и експертите на Регионалното управление на образованието в Сливен предстоят много труд и усилия. "Вие сте хората, които ще реализирате новия Закон,  новите държавните образователни изисквания и новите Наредби. Това е предизвикателство, което е и огромна отговорност", каза Петкова.

"След като си припомним какво направихме през миналата година и начертаем предстоящата ни работа, аз мисля, че спокойно може да си тръгнем от тук и да поведем нашите колективи във вярната посока", заяви началникът на Регионално управление на образованието д-р Бисерка Михалева. Тя смята, че с подкрепата на всички ще се помогне на учениците да преодолеят вълненията и притесненията в учебния процес.

На 14 септември в РУО-Сливен ще се проведе съвещание и с директорите на детски градини в областта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама