Кметът подари книжка на всеки първокласник в Сливен

16:24, 15 сеп 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Стефан Радев подари книжка на всеки първокласник в Сливен. Той откри учебната година в СУ "Йордан Йовков" и връчи на първокласниците в училището книжка с български народни приказки. "С голямо вълнение, особен трепет и почит днес отново пристъпваме прага на родното училище. Началото на новата учебна година е важно събитие за всички нас, защото образованието е най-голямата и осъзната ценност. И аз съм сигурен, че и Вие, младите хора, ще я предавате на следващите поколения, каза в приветственото си слово за първия учебен ден кметът Радев.

По думите на кмета Десето основно училище, което носи името на един от най-големите и обичани български писатели - Йордан Йовков, е едно от най-добрите училища в града. Повече от 35 години тук младите хора получават знания и умения как да успеят в живота си.  

Стефан Радев пожела на учениците да повишават знанията си по любимите предмети, да развиват творческия си дух, за да може в утрешния ден успешно да намерят своето място в живота в този толкова бързо променящ се свят. На първокласниците - да са любопитни към знанието, да обикнат своите учители и най-вече да са здрави и радостни в училището. На зрелостниците – успешно завършване на средното образование и попътен вятър. А на учителите, които са се посветили на най-благородната професия кметът пожела да работят всеотдайно и неуморно всеки ден, час по час за младите хора.

„Вярвам, че с наученото тук ще бъдете добре подготвени да посрещнете предизвикателствата на динамичното ни време. Пожелавам успешна учебна година на всички, които работят за по-доброто бъдеще на Сливен.”. 

Директорът на училището Диана Кънева поздрави учениците, техните родители и всички преподаватели в училището. "Това е нашият ден, скъпи ученици и учители. Днес е ден на духа и знанието, който влиза във всеки дом. Днес е моментът да напомним на обществеността, българското образование зависи от усилията на всички ни за създаването на социална среда, техническа и информационна база и възможности за обмен на идеи и добри практики", каза Кънева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама