Кметът: Фестивалът на 100-те войводи изпълнява успешно целта си

08:58, 25 сеп 16 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Второто издание на Фестивала на Стоте войводи, което се провежда в Сливен, бе открито от кмета Стефан Радев. Събитието е подкрепено от Министерството на земеделието и храните, което се присъедини с инициативата "Подкрепяме българското!". На централната алея в парка са разположени 30 шатри. В експо зоната се предлагат храни и напитки, произведени в сливенския регион. Посетителите на фестивала имат възможност да опитат качествени местни продукти и да се запознаят с хората, които ги произвеждат. Хиляди граждани посетиха изложението през първия ден. Поздравителен адрес към организаторите и участниците във Фестивала изпрати евродепутатът Мария Габриел.

"Горд съм от това, което се случва днес в Сливен! Фестивалът на 100-те войводи изпълнява успешно своята цел - да покаже, че българското е мярка за качество. Нашият град, който е люлката на предприемачеството в България, става и част от кампанията "Подкрепяме българското" на Министерството на земеделието. Мащабите на инициативата и интересът към нея означават, че има необходимост от внимание към българския производител и осигуряване на възможност да покаже своята продукция. Целта ни е фестивалът да стане традиционен, защото сливенските производители заслужават уважение и подкрепа. Горд съм с нашия град! Тук живеят честни и трудолюбиви хора, с големи възможности, знания и умения, необходими за развитието на Сливен и неговото по-добро бъдеще", каза при откриването кметът. Радев посочи, че една от основните му цели е да възроди предприемаческите традиции на Сливен, като обедини усилията на всички граждани и пожела успех на изложението.

Министър Танева благодари на земеделските производители и на участниците във фестивала. Най-положителната тенденция според нея е, че за втора поредна година има ръст в производството на зеленчуци и трайни насаждения. „В Сливен земеделието и хранителната индустрия е два пъти по-голяма от тази в България”, изтъкна Танева.

През двата дни на събитието в Градската градина се провеждат концерти на известни изпълнители и сливенски самодейни състави. По традиция водещ е актьорът Николай Станоев, познат от редица тв програми и сериала „Домашен арест“.

В първата фестивална вечер за доброто настроение на сливналии се погрижиха Андреас и Никос Кетикидис, Славка Калчева и Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен. Акцент на вечерта беспециалното участие на Ути Бъчваров. Популярният готвач излезе от Къщата на VIP Brother специално за фестивала на Стоте войводи.

Тази вечер на сцената в Сливен ще видим Рафи и музикантите от Rewind, както и роклегендите БТР. Целта на Фестивала на Стоте войводи е да възроди известния сливенски есенен панаир от минали векове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама