Хиляди се веселиха на Фестивала на 100-те войводи

08:12, 26 сеп 16 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И вторият ден от Фестивала на 100-те войводи премина при изключителен интерес. Хиляди сливналии и гости на града се събраха в Градската градина и се веселиха на проявата.

Второто издание на Фестивала на 100-те войводи се организира от Община Сливен и има за цел да върне традициите на Сливенския панаир от 1756 г. Проявата е подкрепена от Министерството на земеделието и храните чрез националната кампания "Подкрепяме българското". На централната алея в Градската градина бяха разположени шатри на 30 местни производители,  които представиха плодове, зеленчуци, мед, млечни и месни продукти, билки, тестени изделия и други.

На сливенска сцена в неделния ден се изявиха самодейни състави, Рафи и Риуайнд, Берковската духова музика, а кулминацията беше концерт на рок-легендите БТР. В събота организаторите подариха на сливенци и гостите на града  концерти на  Андреас и Никос Кетикидис, Славка Калчева, Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен, колективи към читалища от общината и танцови състави. Участие във Фестивала на 100-те войводи взе и известният кулинар Ути Бъчваров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама