Данъчните в Сливен възстановиха ДДС на 15 фирми

10:08, 26 сеп 16 25 912 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Офисът на НАП в Сливен е възстановил ДДС на 15 фирми от региона. Новата опростена процедура е в сила от 1 септември с последните промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, които дадоха възможност облекченият ред за възстановяване на подоходен и местен данък да може да се прилага и за ДДС към задължени лица, отговарящи на определени условия, съобщиха от приходната агенция.

От НАП посочват, че е можело повече фирми да се възползват от това, ако счетоводните им експерти в подадените до 14 септември справки-декларации за отминалия август са спазили някои основни изисквания.

Най-важното задължително условие за облекчения ред е в месечната справка-декларация да е посочена валидна и активна банкова сметка в лева, по която сумата да бъде възстановена.

Опростената процедура по възстановяване на ДДС се прилага само за фирми, които са определени от приходната администрация като нискорискови и при които не се налага извършване на прихващане с други изискуеми задължения. Това е и второто важно условие, обясняват от офиса на НАП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама