Откриха учебната година във „Факултет и колеж – Сливен“

16:28, 26 сеп 16 25 1056 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата академична година беше тържествено открита за 31-ви  път във „Факултет и Колеж – Сливен” на Технически университет - София. В учебното заведение работят 10 професори, 75 щатни преподаватели, 50 докторанти, а преподавателският състав е млад. През тази учебна година новоприетите студенти са 106 в ИПФ и 90 в колежа.

На официалната церемония по случай началото на учебната година присъстваха областният управител Татяна Петкова, кметът Стефан Радев и заместник-кметът Стефан Кондузов. Те бяха посрещнати от домакините проф. дтн. инж. Станимир Карапеткова - заместник-ректор за „Факултет и Колеж – Сливен“, доц. д-р инж. Койчо Атанасов, проф. д-р инж. Милко Йорданов – декан на ИПФ-Сливен, и проф. Иванка Монева – директор на колежа.

Проф. Карапетков заяви пред студентите, че единственият начин да поумнеят, е като учат. А всички, които завършват учебното заведение, са с крачки напред и според него историята го е доказала, защото много от възпитаниците му са се реализирали успешно. „Разбира се, няма начин и без купон. Но тайната на успеха е да намерите мярката между веселието и ефективното учене,“ каза още той.

Кметът Стефан Радев пожела успешна нова академична година на преподавателите и студентите и добави, че Технически университет дава не само знания, но и чертае път за реализация на млади хора.

На първокурсниците  областният управител Татяна Петков каза, че са направили добър избор и посочи, че за тях започва един нов етап от образованието им, в който ще се посветят на инженерните и технически науки. Петкова изрази надежда, че след няколко години, когато завършват, ще прославят Сливен и всички ще се гордеят, че са възпитаници на сливенско висше училище. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама