В Комисията по обществен ред и сигурност обединиха усилията на институциите в Сливен

16:57, 26 сеп 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
План за работата на Комисията по обществен ред и сигурност при Община Сливен бе приет за следващите три месеца на първо заседание. Целта е да се изградят устойчиви партньорства между Община Сливен, РУ - Сливен, Общински съвет - Сливен, държавните органи, неправителствени организации, бизнеса и гражданското общество за идентифициране и решаване на проблеми на сигурността и гарантиране на индивидуалната и обществената сигурност в община Сливен, както и ориентиране на приоритетите в съвместната дейност към нуждите на местното население и ангажиране на всички местни ресурси за подобряване състоянието на обществения ред и намаляване на престъпленията.

На заседание се прие и работна карта за решаване на конкретен проблем на тема "Обезпечаване сигурността на учениците, опазване на обществения ред в и около районите на учебните заведения през учебната 2016/2017г.".

Следващото заседание ще се проведе в началото на декември, но при необходимост ще се провеждат работни срещи с представители на институции, които могат да помогнат за решаването на даден проблем.

Председател на комисията е кметът Стефан Радев, заместник-председател - гл. инспектор Димитър Величков, началник на РУ - Сливен, а членове са представители на община Сливен, фирма "Общинска охрана и СОТ", МВР, РСПБЗН, Окръжна прокуратура, Регионална здравна инспекция, Инспекция по труда, Държавно горско стопанство - Сливен, Регионално управление на образованието, Дирекция "Социално подпомагане" - Сливен, Местната комисия за борба с трафика на хора и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама